Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Makaryna napisał:
[quote]Gamel Fazi napisał:
[quote]Makaryna napisał:
Gamel Fazi napisał:
[b]

Jasta-moja corka po liceum tutejszym bedzie mogla podjac co najwyzej prace jako kelnerka czy kucharka jezeli nie dostanie sie na studia!!!

A jaka prace moze dostac w Polsce po polskim liceum ? Prezesa banku czy koncernu miedzynarodowego ?

Taki argument nie bardzo do mnie trafia, bo szkola srednia ogolnoksztalcaca zarowno tu jak i w Polsce daje akurat tyle samo.
Jezeli uwazasz, ze w Polsce po ogolniaku "zawojuje swiat", to tym gorzej dla tego "polskiego swiata".

Po 1 w Polsce skonczy szkole w jezyku ojczystym i cos z tej szkoly wyniesie jezeli bedzie tylko chciala
Po 2 Nie musi wogole konczyc zadnej szkoly zeby zostac kelnerka czy w Norwegi czy w Polsce.[/quot

Ad 1. Pewnie, po co jej norweski ogolniak jak ma mieszkac w Polsce, podobnie jak niepotrzebny jej polski ogolniak jakby miala mieszkac w Norwegii..... Nie bardzo wiem co chcesz przez to udowodnic
Ad 2. I tu sie oczywiscie prawie zgadzamy. Napisalam "prawie", bo i miedzy kelnerkami sa roznice: jedne na wyzszym poziomie co maga obslugiwac w restauracjach najwyzszej klasy, i takie co moga siedziec tylko w gatekjøkken Tylko nie wiem w dalszym ciagu po co przywolales ten przyklad z kelnerka....[/quote]

Dlaczego? Bo po Polskim technikum gastronomicznym jezeli bedzie chciala bedzie potrafila prowadzic pod wzgledem technicznym cala restauracje bo do tego ja ta szkola przygotowuje( co nie znaczy ze uwazam ze moze podjac taka prace odrazu po szkole) a tutejsze technikum przygotowuje do bycia kelnerem czy kucharzem!!!!! Taka jest roznica i taka prawda!!!! Technikum samochodowe w polsce nie uczy tylko naprawiania samochodow a tu sprowadza sie to tylko do tego do fagbrevu!!!!! Dlatego budowlaniec po zawodowce z Polski potrafi czytac rysunek techniczny,dlatego polska pielegniarka po liceum ma takie same wiadomosci co Norweska po studiach itd itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
I jeszcze jedno ,podziwiam moja corke bo bedzie musial w wiekszosci zadbac teraz sama o siebie wlasnie ,nadrobic w edukacji stracone lata tutaj,bedzie sama w kraju bo i ja i jej matka mieszkamy w Norwegi wlasnie. Bedzie musiala nie tylko finansowo sobie radzic ale rownierz duchowo z problemami.

Dlaczego pomineliscie reszte moich argumentow dotyczacych tego Norweskiego dobrobytu? Nie odniesiecie sie do strajkow,poglebiajacego sie ubozenia tego narodu? Bezdzietnosci itd.
Wiem dlaczego,najlepeij wychodza osobiste wycieczki i wysmiewanie sie z drugiego czlowieka.To nam Polakom nie wiem dlaczego przychodzi najlatwiej i to wstosunku do rodakow.

no ja Ci w to niestety nie uwierzę sssoooorrrrryyyyyy będziesz łożył na córkę i nie mam Ci tego za złe jeśli dziewczyna zdolna

i tak potwierdzam Norweżki nagminnie studiują w Polsce i Szwedki i z Islandki bo mamy wysoki poziom nauczania

przy małym wkładzie finansowym rodziców
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kryss napisał:
jasta102 napisał:
retier1 napisał:

I poszedłbyś sie leczyć do takiego lekarza panie Janek?
Tu chyba nie o kwestię pieniędzy chodzi?

nie chce mi się szukać po internecie
ale o ile dobrze pamiętam to na chwilę dzisiejszą 1300 młodych Norwegów płaci za naukę lekarskiego fachu w Polsce
także nie dziwić się, że norwescy lekarze nic nie umieją

akurat lekarzy po polskich uczelniach bardzo cenia w tm kraju.
a zastanowiles sie dlaczego studiuja w polsce? pewnie nie

bo najtaniej i najłatwiej dostać papier
co tu myśleć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Izzy napisał:
Gamel Fazi napisał:
I jeszcze jedno ,podziwiam moja corke bo bedzie musial w wiekszosci zadbac teraz sama o siebie wlasnie ,nadrobic w edukacji stracone lata tutaj,bedzie sama w kraju bo i ja i jej matka mieszkamy w Norwegi wlasnie. Bedzie musiala nie tylko finansowo sobie radzic ale rownierz duchowo z problemami.

Dlaczego pomineliscie reszte moich argumentow dotyczacych tego Norweskiego dobrobytu? Nie odniesiecie sie do strajkow,poglebiajacego sie ubozenia tego narodu? Bezdzietnosci itd.
Wiem dlaczego,najlepeij wychodza osobiste wycieczki i wysmiewanie sie z drugiego czlowieka.To nam Polakom nie wiem dlaczego przychodzi najlatwiej i to wstosunku do rodakow.

no ja Ci w to niestety nie uwierzę sssoooorrrrryyyyyy będziesz łożył na córkę i nie mam Ci tego za złe jeśli dziewczyna zdolna

i tak potwierdzam Norweżki nagminnie studiują w Polsce i Szwedki i z Islandki bo mamy wysoki poziom nauczania

Masz prawo nie wierzyc. Oczywiscie ze bede pomagal bo na nas rodzicach ciazy obowiazek wychowania i wyedukowania naszych dzieci. Mi nie odpowiada model norweski 18 lat wynocha z domu!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
[quote]Makaryna napisał:
[quote]Gamel Fazi napisał:
Makaryna napisał:
Gamel Fazi napisał:
[b]

Jasta-moja corka po liceum tutejszym bedzie mogla podjac co najwyzej prace jako kelnerka czy kucharka jezeli nie dostanie sie na studia!!!

A jaka prace moze dostac w Polsce po polskim liceum ? Prezesa banku czy koncernu miedzynarodowego ?

Taki argument nie bardzo do mnie trafia, bo szkola srednia ogolnoksztalcaca zarowno tu jak i w Polsce daje akurat tyle samo.
Jezeli uwazasz, ze w Polsce po ogolniaku "zawojuje swiat", to tym gorzej dla tego "polskiego swiata".

Po 1 w Polsce skonczy szkole w jezyku ojczystym i cos z tej szkoly wyniesie jezeli bedzie tylko chciala
Po 2 Nie musi wogole konczyc zadnej szkoly zeby zostac kelnerka czy w Norwegi czy w Polsce.[/quot

Ad 1. Pewnie, po co jej norweski ogolniak jak ma mieszkac w Polsce, podobnie jak niepotrzebny jej polski ogolniak jakby miala mieszkac w Norwegii..... Nie bardzo wiem co chcesz przez to udowodnic
Ad 2. I tu sie oczywiscie prawie zgadzamy. Napisalam "prawie", bo i miedzy kelnerkami sa roznice: jedne na wyzszym poziomie co maga obslugiwac w restauracjach najwyzszej klasy, i takie co moga siedziec tylko w gatekjøkken Tylko nie wiem w dalszym ciagu po co przywolales ten przyklad z kelnerka....[/quote]

Dlaczego? Bo po Polskim technikum gastronomicznym jezeli bedzie chciala bedzie potrafila prowadzic pod wzgledem technicznym cala restauracje bo do tego ja ta szkola przygotowuje( co nie znaczy ze uwazam ze moze podjac taka prace odrazu po szkole) a tutejsze technikum przygotowuje do bycia kelnerem czy kucharzem!!!!! Taka jest roznica i taka prawda!!!! Technikum samochodowe w polsce nie uczy tylko naprawiania samochodow a tu sprowadza sie to tylko do tego do fagbrevu!!!!! Dlatego budowlaniec po zawodowce z Polski potrafi czytac rysunek techniczny,dlatego polska pielegniarka po liceum ma takie same wiadomosci co Norweska po studiach itd itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
Izzy napisał:
Gamel Fazi napisał:

Masz prawo nie wierzyc. Oczywiscie ze bede pomagal bo na nas rodzicach ciazy obowiazek wychowania i wyedukowania naszych dzieci. Mi nie odpowiada model norweski 18 lat wynocha z domu!!!!

i jeszcze przyznaj rację ,że nauki wcześniejszej w nor nie może żałować bo wróci tam i z norweskim od razu dostanie pracę na jaką zasługuje .....dziś opowiadał mi pan jeden ,że pamięta polskę bosą w latach 60-tych i jak ich do nauki gonili tłumoków z pałą policyjną teraz rozumie z kąt mamy nadal wysoki poziom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
jasta102 napisał:
kryss napisał:
jasta102 napisał:
retier1 napisał:

I poszedłbyś sie leczyć do takiego lekarza panie Janek?
Tu chyba nie o kwestię pieniędzy chodzi?

nie chce mi się szukać po internecie
ale o ile dobrze pamiętam to na chwilę dzisiejszą 1300 młodych Norwegów płaci za naukę lekarskiego fachu w Polsce
także nie dziwić się, że norwescy lekarze nic nie umieją

akurat lekarzy po polskich uczelniach bardzo cenia w tm kraju.
a zastanowiles sie dlaczego studiuja w polsce? pewnie nie

bo najtaniej i najłatwiej dostać papier
co tu myśleć

a ty tylko znasz ciemną stronę mocy Dard Waderze poszedł byś do mojej szkoły średniej gdzie na 37 osób trzy zdały maturę

albo jak na języku polskim koleżanka wykuła 20 stron z zeszytu i dostała mierną albo tak sie uczyła całą noc w internacie ,że rano po ścianie spłynęła i na pogotowiu wylądowała co myśmy miały z tą Elą a wszystko dla tego bo tato musiał dorabiać na budowie by jej wszystko opłacić a matka poszła w tany i uciekła do grecji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Izzy napisał:
teraz rozumie z kąt mamy nadal wysoki poziom
a jużci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj